Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τελικό διακρατικό Forum του έργου “OpEn – Open up Entrepreneurship”. Το Forum πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ «Νικόλαος Γερμανός» στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 14/09/2017 στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σκοπός των εργασιών του έργου είναι να εμπνεύσει υφιστάμενους και μελλοντικούς επιχειρηματίες γύρω από ζητήματα της ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια του Forum  παρουσιάστηκαν    των κύριων αποτελεσμάτων του έργου OpEn και ιδιαίτερα τα αποτελέσματα του ανοικτού διαδικτυακού μαθήματος για την ενδυνάμωση και εκπαίδευση των νέων και δυνητικών επιχειρηματιών σε θέματα νέων τεχνολογιών και επιχειρηματικότητας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς τόνισε το υψηλό ενδιαφέρον της ΓΣΕΒΕΕ για την αναβάθμιση επιχειρηματικών ικανοτήτων των νέων ιδίως επιχειρηματιών. Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης εκπρόσωπος της Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κας. Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κ. Ποζρικίδης Κυριάκος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Κλαδικών & Τοπικών Εργοδοτικών Οργανώσεων, Επιμελητηρίων, της Γ.Σ.Ε.Ε, του ΕΟΠΠΕΠ, του ΤΕΕ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμων, και ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, καθώς και πολλοί νέοι προπτυχιακοί & μεταπτυχιακοί φοιτητές και επιχειρηματίες.

Κατά τη διάρκεια του Forum παρουσιάστηκαν από τα αρμόδια στελέχη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ,  αλλά και των λοιπών των εταίρων του έργου από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι (Ιταλία), το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Ηνωμένο Βασίλειο), και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Μπούργκος (Ισπανία) τα αποτελέσματα του έργου,  καθώς και σειρά κρίσιμων συμπερασμάτων. Με κυρίαρχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας για συνεχή και ευέλικτη κατάρτιση τόσο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που επιθυμούν να αναπτύξουν στο μέλλον επιχειρηματική δραστηριότητα, όσο και των υποψήφιων και ήδη υφιστάμενων επιχειρηματιών,  σε θέματα ψηφιακής επιχειρηματικότητας, ώστε να μπορούν να δραστηριοποιούνται μέσα στην ψηφιακή οικονομία και τη διεθνή αγορά.

 Στη συνέχεια η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνικής Αρχής του Προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα, παρουσίασε το σχετικό πρόγραμμα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα τραπέζι συζήτησης, το οποίο συντόνισε ο Δρ. Lawrence Green, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπίρμπινγχαμ.

Σχετικά με το Open Up

Το έργο Open Up Entrepreneurship (OpEn) καλύπτει το εντοπισμένο κενό γνώσης, όπου οι υφιστάμενοι και μελλοντικοί επιχειρηματίες αναζητούν επιχειρηματικές λύσεις μέσα από τις ψηφιακές τεχνολογίες, αλλά οι οποίοι δεν διαθέτουν τις αναγκαίες δεξιότητες και τις ικανότητες για να αξιοποιήσουν τις τεράστιες δυνατότητες των μοντέλων ηλεκτρονικού επιχειρείν στην παγκόσμια αγορά.

Νεότερα Θέματα

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ